Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

Лекарите започнаха щафетни протести

health.bg 2010-11-01
Здравна политика : Лекарите започнаха щафетни протести - здравеопазване, здравна политика, Смолян, Сливен, Стара Загора, БЛС
Лекари, медицински сестри и специалисти по здравни грижи се събраха на организирания от Българския лекарски съюз и синдикатите протест в Смолян.

Той се проведе пред сградата на многопрофилната болница „Д-р Братан Шукеров”.

В приетата от протестиращите декларация до правителството, МЗ, НЗОК се поставят искания здравната система да бъде адекватно финансирана през 2011 г., както и да се изработи цялостен пакет от закони и наредби, осигуряващи устойчиво развитие на здравеопазването в страната.

В документа се настоява и в срок до 1 месец да бъдат изплатени сумите, които ръководството на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” дължи на изпълнителите на медицинска помощ, съобразно представения механизъм за разпределение на средствата  за допълнително материално стимулиране за 2010 г., както и да бъдат актуализирани основните заплати на всички категории работещи.

Своето недоволство срещу провежданата политика в здравеопазването изразиха днес и медици от Сливен и Стара Загора.

Както health.bg вече писа, до протестите се стигна след като Българският лекарски съюз отхвърли споразумението с правителството за финансиране на здравната система.
На среща между съсловната организация, КТ „Подкрепа” и КНСБ беше решено да се създаде Национален щаб за организиране на предупредителни протестни действия в страната.

Ако те не дадат резултат, ще се пристъпи към ефективна стачка.

Очаква се утре в протестите да се включат и работещите в болниците в Бургас.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg