Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Диабет

Диабетът е напълно лечим?

health.bg 2010-11-15
Диабет : Диабетът е напълно лечим? - диабет, Борис Жерлигин, спорт, лекарства, инсулин, рак,
Диабетът може да се лекува, твърди Борис Жерлигин, дошъл у нас за участие в националната конференция „Лекари и пациенти - обединени срещу диабета”, която се проведе в Бургас.

Опитът на руския физиолог е комбинация от дългогодишна работа като ръководител на център за бързо възстановяване на спортни надежди, сред които олимпийци, и заболяване на майката и сина на Жерлигин от диабет. За избавянето им от болестта той ползвал собствена методика, наречена по-късно „Сбогом диабет”. За представянето й у нас физиологът беше придружен от директора на център със същото име, създаден в Кипър. Владимир Никулин е бивш национал по хокей в ЦСКА и бивш…диабетик.

Методът не е нов, още през 70-те години на миналия век в Москва Борис Жерлигин установява, че технологии от космическо-спортно лечение повлияват благоприятно много заболявания и установява ефекта върху диабетиците. Според него при над 90% от диабетиците, втори тип, ефектът се появява още след 72-часово лечение, а за две седмици могат да оздравеят.

Резултатите се постигат с укрепване на капилярната система, чието разбиване от високата кръвна захар причинява тежките увреждания при диабетиците. Ползва се апаратура, за която Жерлигин прави уговорката, че е била засекретена преди години, но в много европейски държави е сертифицирана. Това са апарати, които в комбинация с индивидуална спортна програма и медикаменти възстановяват произвеждащите инсулин клетки. В основата е развитието на митохондрийната система - стимулиране на развитието на митохондриите в клетката, отговорни за усвояване на захарта, обяснява руският специалист.

За диабета от първи тип известният физиолог заявява, че не се ангажира с лечение заради строгата индивидуалност на всеки случай и недостатъчно обучени специалисти. Има риск, ако пациентът не се наблюдава денонощно. Въпреки това Жерлигин е убеден, че поне 70% от болните в Русия се лекуват с инсулин съвсем неоправдано.
Хиляди пъти по-евтино е още в училищна възраст децата да бъдат наблюдавани и с правилно хранене и спортни занимания да избегнат болестта, смята той.

Създаването на спортни центрове е вариантът, който Жерлигин препоръчва и за който възнамерява да търси подкрепа у нас. Освен за спорт центърът ще се ползва за обучение на болни и специалисти. Ефектите от аеробното движение са доказани отдавна. При 50% мускулна маса в организма, ако се допусне дегенерацията й от висока кръвна захар, идват проблемите, които медицината не решава. Според Жерлигин за незаменимите спорт и движение е писал още Хипократ.

Силата на знанието е неограничена, убеден е физиологът, чиято кариера не е вървяла гладко заради твърдения, че много истини се крият в интерес на големите производители на лекарства. Спортните упражнения никой не може да забрани, споделя руският физиолог. Ако се правят постоянно и под контрол на опитен специалист, те подобряват въглеводородния обмен и чрез развитие на митохондрийната система правят чудеса при диабета, онкологични заболявания, тежки сърдечни и психически увреждания.

Всеки човек да има достъп до информация за ефектите от правилното хранене и движение и пораженията, нанасяни от лекарствата, е първата стъпка в методиката „Сбогом диабет”. Засега приложението й у нас изглежда отдалечено във времето - двуседмично индивидуално лечение струва около 5000 евро.

Проучват се възможности за откриване на спортен и обучителен център у нас, в който Жерлигин ще подготви безплатно последователи.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg