Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Медици протестираха пред парламента

health.bg 2010-11-19
Институции и организации : Медици протестираха пред парламента - здравеопазване, БЛС, КНСБ, КТ Подкрепа, лекари, здравна каса,
Стотици представители на медицинската общност се събраха на протестен митинг пред Народното събрание под мотото „Стига експерименти със здравето на хората!”.

Носейки плакати с надписи „Лекуваме от собствените си заплати”, „МФ – разорява. МЗ – побърква, НЗОК - обира”, те поискаха здравеопазването да стане приоритет на управляващите.

Представителите на медицинската общност излязоха с декларация до премиера Бойко Борисов и председателя на Народното събрание Цецка Цачева. В нея настояха за премахване на едностранната регулация и делегираните бюджети в здравеопазването, за възстановяване на прозрачното управление на НЗОК и за гаранция, че парите от здравните вноски ще се използват само за медицински дейности в извънболничната и болничната помощ.

Медиците поискаха да участват в договарянето на цените и обемите на медицинските услуги, като изразиха несъгласие с това Министерството на финансите да определя как да се остойностяват клиничните пътеки.

Зад исканията им застанаха Българският лекарски  съюз, КТ „Подкрепа”, КНСБ, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, национално представени пациентски организации, учени от БАН.

„Нация, в която няма здравеопазване, образование, култура – това не е нация, това е обречен народ”, заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg