Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Българинът иска всичко на трапезата да е по стандарт

health.bg 2011-02-18
Институции и организации : Българинът иска всичко на трапезата да е по стандарт - хляб, стандарт, производство, здраве, Агенция по безопасност на храните
59% от участниците в седмичната анкета на health.bg смятат, че не само хлябът, а всичко, което българинът слага на трапезата си, трябва да е по стандарт.

Според 14 на сто от хората единните правила ще повишат качеството на продукта, а 9% са на мнение, че това ще им даде възможност да консумират здравословен хляб.

8 на сто от анкетираните изтъкват, че не трябва да има стандарт, тъй като не вярват, че с това нещо ще се промени. Само 6% смятат, че чрез мярката ще се засили контролът при производството.

Против са други 4% от хората, тъй като според тях цената на насъщния ще стане по-висока.

По-рано тази седмица Агенцията за безопасност на храните започна проверки в цялата страна, като целта е да се проследи освен качеството на суровините и производството на хляб, така и ценообразуването.

Инспекциите ще продължат месец. Те се правят съвместно с Националната агенция за приходите и Икономическата полиция.

Земеделският министър Мирослав Найденов съобщи, че новата агенция за храните ще въведе три стандарта за качество на хляба. Те ще се отнасят за бял и типов хляб, както и за „Добруджа”.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg