Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Хранене и диети

Не изхвърляйте картофите от чинията при диета

health.bg 2011-03-02
Хранене и  диети  : Не изхвърляйте картофите от чинията при диета - калории, въглехидрати, захар, диабет,
Добра новина за любителите на картофи - не е нужно да спирате консумирането им, за да отслабнете, твърди ново изследване.

Когато става въпрос за загуба на тегло, не трябва да се елиминират определени храни или групи храни. По-скоро трябва да се фокусират усилията в намаляване на калориите, които се броят, твърдят учени от Калифорнийския университет.

Няма доказателства, че картофите, когато са приготвени по здравословен начин, да допринасят за увеличаване на килограмите. В действителност, те могат дори да бъдат част от програмата за отслабване, добавят специалистите.

Учените изследвали 86 мъже и жени с наднормено тегло, за да открият ефектите от модифицирана диета с намалено съдържание на калории, съобразена с гликемичния индекс, но с включени картофи (гликемичният индекс е мярка за ефектите на въглехидратите върху нивата на кръвната захар).

участниците били разделени на три групи, които консумирали по 5-7 порции картофи на седмица. Резултатите показват, че и трите групи изгубили излишно тегло.

Един средно голям картоф с кожа съдържа само 110 калории, има повече калий (620 грама) от бананите, доставя почти половината от дневната стойност на витамин С (45 на сто), и не съдържа мазнини, натрий или холестерол.


бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg