Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Любопитно

Предизпитни антистрес храни за ученици

health.bg 28-04-2011
Любопитно : Предизпитни антистрес храни за ученици - здраве, тест, изпит, класно, развитие, социално
Пролетта настъпи и докато някои хора се радват на цъфнали треви, храстчета, цветенца и дървенца, то други – учениците, започват да запретват ръкави за предстоящите контролни, класни, изпити за кандидатстване и други силно стресиращи дейности.

Ако и вашето дете започва да гледа налудничаво от дългите часове, прекарани над учебниците, то вие имате възможност да се намесите и да му помогнете с храната. Да, правилно прочетохте! Правилният подбор на храни може да изведе детето ви до върха на академичните висоти (ако разбира единствено стресът му пречи да влезе в хубаво училище).

Ето кратък списък на храните, които стресът ненавижда:

Портокали: Изследванията показват, че когато детето е под прекалено голям натиск, нивата на витамин С намаляват, което увеличава риска от болести. Затова включете  оранжевите цитруси в диетата на ученика. Освен на витамин С, портокалите са чудесен източник и на фолиева киселина, която е полезна за физическото развитие.

Спанак: Спанакът е богат източник на желязо и калций, както и витамин А. Желязото в спанака помага за развитието на силен имунитет и помага за социалното и когнитивното развитие по време на детството, тъй като съдейства за образуването на хемоглобин и важни ензими. Калцият, от друга страна, помага при формирането на здрави кости, а витамин А спомага за намаляването на напрежението в очите.

Вода: Подпомага храносмилането и помага да се избегнат състояния, свързани с бъбреците и чревния тракт. Тя помага за регулиране и поддържане на телесната температура. Поддържането на добра хидратация на тялото трябва да бъде от първостепенна важност и всекидневен навик, независимо дали предстоят изпити, или не.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg