Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Назаем от живота - Назаем от живота

Лекари спасиха живота на 91-годишен плевенчанин

Калина Стоянова 2011-05-03
Назаем от живота : Лекари спасиха живота на 91-годишен плевенчанин  - здраве, стент, сърце, съдове
Лекари от СБАЛ по кардиология в Плевен /СБАЛК/ спасиха живота на 91-годишен мъж с остър коронарен синдром. Това съобщи д-р Сотир Марчев, изпълнителен директор на кардиологичната болница.

Той поясни, че пациентът е роден през 1919 година. Той е вдовец от село Добри дол, област Монтана. Мъжът чувствал гръдна болка в покой.

Диагнозата е поставена от кардиолога от град Лом,  д-р Милотинов, който се обадил до плевенската кардиологична болница.

От СБАЛ - Плевен транспортирали пациента от лекарския кабинет до болницата. В нея д-р Валентин Христов и д-р Панчева извършили интервенционална процедура, като на възрастния мъж са поставени два стента, на две различни артерии, които хранят стената на сърцето, но са били запушени.

Д-р Марчев, поясни, че мъжът в момента се чувства добре, като дори не се е наложило да бъде настанен за наблюдение в интензивна стая.

Това е най-възрастният пациент, който е лекуван инвазивно при тях.  

„Възрастта не е порок. Да се отказва съвременно лечение на хора, само защото са възрастни е недопустима дискриминация.” – казва директорът на кардиологичната болница.

Преди месец в болницата бе спасен живота на мъж от Червен бряг с остър миокарден инфакрт. Благодарение  на бързата намеса на плевенските кардиолози, в момента младият мъж е жив и здрав.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg