Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Околната среда

Топлите минерални извори на Хисаря ни лекуват

Мира Валентинова 08-07-2011
Околната среда : Топлите минерални извори на Хисаря ни лекуват - минерална вода, Хисаря
В сърцето на България, скътан между южните склонове на Средна гора и тихите пазви на Горнотракийската низина, мирно и кротко се стелят делниците на един чуден град. Хисаря (Аугуста, Диоклецианополис, Севтополис, Алексиополис, Топлица) има богата хилядолетна история, а минералните извори бликат на 22 места из града, за да даряват на хората здраве и благодат.

Огромни и неподвластни на времето паркове щедро предлагат палитра от над 300 растителни вида, които са спасение в летните горещини. А екипът на вестник „Живот и Здраве” беше гост на Хисаря точно когато липите цъфтят, така че уханието им изпълваше дробовете ни със сладката радост да дишаш. Няма как да скучаете в града, който се намира на 42 км от Пловдив и на 20 км от Карлово, защото възможностите за пълноценна почивка и активен туризъм са наистина многобройни. Но за това по-късно.

Нека ви помогнем в избора на място, където да отседнете. Алтернативи отново има, в зависимост от това какво търсите. Туристически комплекси, хотели, квартири, къщи за гости, почивни бази и станции, балнеологични центрове, планински туристически центрове и хижи могат да задоволят и даже да задминат очакванията на всеки посетител на града. „През лятото се предпочитат хотелите със собствени басейни, имаме и два големи хотела, които предлагат освен спа процедури и цялостно медицинско обслужване. Иначе специализираните болници за рехабилитация естествено са с голяма посещаемост, защото идват пациенти от цялата страна по клинични пътеки” – ни разказа Мая Апостолова от Туристическия информационен център в града.

Уверихме се, че на цена от 10 лв. на човек можете да си намерите и квартира в някой частен дом с телевизор и хладилник, тераса, а някъде и безжичен интернет. На ваше разположение са двата градски плажа – „старият” и „новият”. Те не са далеч от центъра на града и срещу 3-4 лева за възрастен и 1,50 – 2,50 за дете можете да се насладите на всеки слънчев ден край басейн с топла минерална вода, охраняван от спасител. Там срещнахме и деветгодишния Мартин. Малчуганът се гмуркаше, без да има каквито и да било намерения даже да си почине, а е в Хисаря заедно с баща си, който работи в МВР, и са отседнали във ведомствената база.
Любими на деца и възрастни са и многобройните фонтани из града, които вечер засияват приказно в най-различни цветове.

„Всички води в града са с различен химически състав и температура. Ето защо и лечебните им свойства са различни. Водата от извора „Момина баня” например е с най-високо съдържание на радон и температура 47 градуса, което я прави чудесна за лечение на бъбречно-урологични и заболявания на опорно-двигателния апарат” – обясни ни служителката от Туристическия център. Изворът „Момина сълза” се слави с най-вкусната хисарска вода, слабо минерализирана, но богата на много микроелементи - манган, цинк, кобалт, мед и други. Помага предимно при стомашно-чревни заболявания.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg