Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Нов диагностичен център по неврология в Пловдив

Елена Геолгиева 2011-11-22
Нов диагностичен център по неврология в Пловдив -
Кабинет по инструментална диагностика е една от екстрите в новия център по неврология на ДКЦ „Св. Георги"-Пловдив, който заработи в изцяло обновения трети етаж на сградата, съобщиха от здравното заведение.

В сектора работят 4-ма лекари - доказани специалисти, които вече разполагат с апаратура за доплерсонография и електроенцефалография (ЕЕГ).

„Първият апарат установява проходимостта на артериите, а ЕЕГ доказва мозъчната активност и се използва при епилепсия и главоболие", обясни д-р Мария Николова. Принципно е добре да се направи ЕЕГ на всеки пациент с главоболие, за да се стесни кръгът от причини за болката и да се установи колко сериозни са поводите за притеснение.

Хората, които се оплакват от главоболие, стават все повече в последните години, което прави необходимостта от апаратура за точна диагностика особено важна.

След разкриването на новия сектор на невролозите от ДКЦ „Св. Георги" вече няма да се налага да пренасочват пациентите си към други здравни заведения за изследване и всички желаещи ще бъдат обслужени без никакви затруднения.

Това е от ключово значение, защото помощ точно в това ДКЦ, което е към Университетската болница, търсят хора от цяла България - включително и от далечни градове като Видин и Габрово.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg