Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Защо е полезно да ядем фурми?

health.bg 04-01-2012
Храненето : Защо е полезно да ядем фурми? - здраве, фурми, антиоксиданти
Екзотичните фурми са богат източник на разнообразни полезни и основни хранителни вещества.

Фурмите са богати на витамини и минерали. Те съдържат калций, сяра, желязо, калий, фосфор, манган, мед и магнезий, които са от полза за здравето.

За този екзотичен плод се твърди, че консумацията на една фурма дневно е достатъчна, за да се поддържа балансирана и здравословна диета.

Може да ядете фурмите като другите сушени плодове или да ги добавяте към мляко, закуската си и т.н.

Пресните фурми имат меко и лесно смилаемо месо, съдържащо прости захари като фруктоза и декстроза. Когато се консумират, те обновяват енергията на тялото незабавно. У нас предимно се продават сушени фурми.

Плодът е богат и на фибри, което не позволяват усвояването на лошия холестерол от храната. Също така фурмите са и добър лаксатив.

Фурмите са богат източник на витамин А, за който е известно, че има антиоксидантни свойства и е от съществено значение за зрението. Витамин А помага и при поддържането на здравето на кожата. Консумацията на плодове, богати на витамин А, намалява опасността от рак на белите дробове и устната кухина.

Плодът е също много богат и на антиоксиданти флавоноиди, като бета каротин, лутеин и др. Тези антиоксиданти имат способността да защитават организма от свободните радикали. Фурмите са отличен източник на желязо.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg