Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Грип

Хранете се правилно и през зимата

health.bg 09-01-2012
Грип : Хранете се правилно и през зимата - здраве, храна, витамини, настинка,
Студеният вятър, който заплита косата ви, снежинките и мразовитите капки дъжд, които вледеняват кожата на лицето ви, мрачното време, което си играе с настроенията ви...

Всички тези фактори ви карат да си останете под одеалото вкъщи и да не си показвате носа навън, поне до април. Всекидневието обаче не толерира капризите на природата и налага редовно ходене на работа и изпълняване на купища задачи.

Хората пренебрегват правилното хранене през зимата с извинения като – твърде ми е студено да ям плодове, не ми се пие вода и т.н. Специалистите обаче твърдят, че именно този сезон хората трябва най-много да внимават какво ядат, за да не навредят на имунитета си.

Имунната система се нуждае от витамини и хранителни вещества, за да се справя с болестотворните бактерии, които я атакуват постоянно.

Зимата не е време да отбягвате плодовете и зеленчуците – опитвайте се да консумират повече пресни растителни храни, но в краен случай може и туршия.

Пийте повече течности, за да хидратирате организма си. Той гори повече мазнини, за да се справя с температурните промени, но не се нуждае от мазна баничка, а от питателна храна, която да възстанови силите му.

Набавяйте си достатъчно витамин С, но за предпочитане от пресните храни, а не от таблетки. Ако нямате възможност, може да си изберете подходящи мултивитамини, но е добре първо да се консултирате с лекар или фармацевт, за да не нарушите баланса в организма си.

Здравословното хранене не е сезонна прищявка, а целогодишно занимание, което е с приоритет пред всички останали задължения.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg