Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Красота и здраве

Красива коса с ... коприва

health.bg 25-02-2013
Красота и здраве  : Красива коса с ... коприва - здраве, коприва, коса, кожа, шампоан,
Копривата е отдавна присъства на пролетната трапеза, а сокът й, в съчетание с моркови, ябълки, портокали или лимони, ще ви освежи и ще ви помогне да преборите пролетната умора.

Козметичната индустрия използва копривата в шампоаните. Някои дори твърдят, че не само премахва косопада, но и за година ще върне цвета на побелелите коси. Със сигурност обаче копривата заздравява косъма.

Нарежете на ситно 50 грама листа от коприва, залейте ги с 400 милиграма вряща вода и варете 20 минути. След като се охлади, изплакнете косата си, за да стане мека и жизнена.

Косата става лъскава, ако се изплакне с настойка равни части от равен, коприва, лайка и дъбова кора. От сместа се взема една супена лъжица за един литър гореща вода, съдът се захлупва и се прецежда след половин час.

Ако косата оредява, се приготвя отвара от равни части жълт кантарион, коприва, хмел, невен. Нарязват се и се заливат с литър гореща вода. Прецежда се, прибавя се чаена лъжичка зехтин и се масажира кожата на главата.

При много изтощена коса си направете лосион от коприва и розмарин. Прибавете по лъжичка в литър кипяща вода и оставете да ври 10 минути. Прецедете и изплакнете след миенето с шампоан. 



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg