Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бременност и раждане

Наднорменото тегло на майката застрашава сърцето на бебето

health.bg 2013-02-28
Бременност и раждане   : Наднорменото тегло на майката застрашава сърцето на бебето - здраве, сърце, затлъстяване, килограми, бебе, раждане, атеросклероза
Децата на жените с наднормено тегло са в риск от сърдечни проблеми.

Тези бебета се раждат с по-плътни артерии, независимо колко тежат.

Учени са открили зависимост между теглото на майката и плътността на абдоминалната аорта (част от артерията, която стига до стомаха). Колкото по-високи са показателите, толкова по-стеснени са сените на съдовете, което е сред първите признаци на атеросклероза.

Лекарите предупреждават, че представителките на нежния пол трябва да обмислят на какви бъдещи проблеми обричат неродените си деца преди да се решат на тази крачка. Те препоръчват сваляне на килограми и нормализиране на всички важни показатели, а след това да се премине и към самото забременяване.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg