Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Трима лекари спечелиха медицинска стипендия SHI

health.bg 2013-03-07
Трима  лекари спечелиха медицинска стипендия SHI -
Те ще специализират в продължение на две години в университетски болници „Шеба”-Тел Ашомер в Израел.

Трима български лекари спечелиха първата медицинска стипендия SHI за областите на неонатолгия,  анестезиология и патология. Медицинска стипендия SHI за 2013г. спечелиха д-р Диана Влахова (неонатология), д-р Борислав Павлов (анестезиология) и д-р Деница Сертева (патология).

Д-р Влахова е щатен лекар със специалност по неонатология в СБАЛДБ, а също така работи в II САГБАЛ Шейново. Д-р Павлов е роден в Плевен и е щатен лекар със специалност по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Света Анна” София. Д-р Сертева е щатен лекар със специалност по патология в УМБАЛСМ Пирогов.

Победителите бяха избрани от жури, оглавено от проф. Йехуда Адлер, председател на стажантската програма на болници „Шеба” и директор на програмата за изграждане на медицински лидери „Талпиот”. Членове на журито са едни от най-добрите лекари и преподаватели по медицина в България, акад. Богдан Петрунов, проф. Владимир Пилософ и проф. Красимир Методиев, почетен консул на Израел.

Тримата спечелили ще специализират в продължение на две години в една от най-добрите болници в света, „Шеба”-Тел Ашомер в Израел. След края на тяхната специализация победителите ще са задължени да се върнат и да работят в България като лекари в продължение на 5 години. Така стипендиантите ще могат да предадат придобитите в болници „Шеба” умения и познания на свои колеги в страната.

Проф. Йехуда Адлер, председател на журито и представител на болници „Шеба” поясни:
„Изборът беше труден, защото всички кандидати показаха техните изключителни академични и професионални постижения. Но съм убеден, че сме избрали шестима лекари, които скоро ще се превърнат в лидери в българската медицина, за да постигнат максимален ефект от нашата програма.”

12 кандидати бяха избрани от журито и бяха поканени на интервю със съдиите. Програмата привлече вниманието на кандидати от всички големи болници в страната, включително всички университетски болници. Кандидати за медицинската програмата SHI дойдоха от София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас и Дупница.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg