Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Овладейте холестерола!

health.bg 15-03-2013
Сърдечно-съдови : Овладейте холестерола! - здраве, холестерол, сърце,
Овладяването на нивата на холестерола са сред най-важните задачи.

Високите стойности застрашават здравето на целия организъм. За да поддържате здравословен начин на живот, трябва да контролирате лошия холестерол, тъй като той е пагубен за сърцето и другите системи.

Ето няколко съвета за справяне с проблема:

- Поставете си цел. Направете си изследвания, за да определите какви стойности трябва да поддържате. След това начертайте план със своя лекар за постигането на целта.

- Увеличете физическата активност. Движението е здраве. Това правило важи и за холестерола. Ако се движите повече, стойностите му ще намалеят. Ходенето е полезно. Ако не можете да отделите време за фитнес, ходете пеша.

- Отслабнете. Ако страдате от наднормено тегло, трябва да се постараете да намалите излишните килограми, но не с драстични диети, защото ще навредите повече на организма си от рязкото изгаряне на мазнини. Изберете подходящ за вас режим и плавно намалявайте сантиметрите.

- Хранете се правилно. Избягвайте жълтъците, опитайте да хапвате повече вегетарианска храна, а ако не можете без месо, избирайте крехко и леко. Приемайте и повече риба.

- Спете добре. Сънят е важен за регулирането на различните системи в организма, включително и храносмилателните процеси. 8 часа сън на денонощие намаляват риска за сърцето и подобряват нивата на холестерола.

- Пийте зелен чай. Полезните вещества в чая помагат за регулиране на нивата на лошия холестерол.

- Забравете за стреса, откажете цигарите и намалете алкохола и кофеина. Днес за всичко обвиняват стреса, но не и без причина. Той нанася сериозни щети върху организма и тихомълком ни разболява. Затова кажете „не” на напрегнатия начин на живот.

- Хапвайте чесън, винаги закусвайте и внимавайте какво консумирате между храненията.

- Следвайте планираното. За да постигнете желаните нива на холестерола, трябва да се придържате към задачите, които сте си поставили.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg