Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Създадоха здравословен шоколад

health.bg 2013-04-15
Създадоха здравословен шоколад - здравословен шоколад, плодов сок, credoweb.bg
Вкусът на новия продукт по нищо не отстъпва на традиционния шоколад.

Британски специалисти са създали здравословен шоколад, замествайки мазнините с плодов сок, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА. Добрата новина за любителите на сладкото изкушение е, че въпреки съдържанието на 50 процента по-малко мазнини, вкусът на новия продукт по нищо не се различава от традиционния. Д-р Стефан Бон, ръководител на изследователския екип от университета на Уоруик, обяснява, че новата технология ще позволи на производителите да правят шоколад с плодов сок, витаминна вода и дори диетична кола.

"Ние предложихме химическия процес, който да послужи като стартова точка за производството на здравословен шоколад. Сега се надяваме, че хранително-вкусовата индустрия ще направи следващата крачка и ще използва технологията, за да зарадва потребителите с по-вкусен шоколад с ниско съдържание на мазнини", казва д-р Бон, представяйки метода на конференция на американското Дружество по химия.

Специалистите от университета на Уориук са успели да направят шоколад с ябълков, портокалов и боровинков сок. Плодовият сок е под формата на микроскопични мехурчета, които запазват твърдата структура на шоколада, като съвременно позволяват той да се топи в устата. Технологията е приложима за черен, млечен и бял шоколад. Чрез нея освен това се предотвратява "избиването на захарта" - появата на неапетитен бял слой след известно престояване на шоколада.

Традиционният шоколад е любим на много хора не само заради вкуса, но и заради здравословните растителни антиоксиданти и флавоноиди. Притесненията за похапването му в изобилни количества произтичат от високото съдържание на мазнини и захар.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg