Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Лекарите искат от парите на общините

health.bg 2013-10-30
Институции и организации : Лекарите искат от парите на общините - БЛС, Пламен Орешарски, Цветан Райчинов, болници, бюджет на касата
Орешарски е обещал лечебните заведения да получат 27 млн. лв. до края на годината

Част от 500-те млн. лева, предвидени за общините, да се налеят в бюджета на здравната каса за 2014 г. За това са настояли от лекарския съюз на вчерашната среща с премиера Пламен Орешарски. Това съобщава пред в. „Преса” председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов.

„Ако не се намерят пари за догодина, ще бъдем принудени да въведем официално доплащане в болниците или управляващите ще трябва да вдигнат здравната вноска с 1%”, обяснява д-р Райчинов.

Той е получил уверение от премиера, че ще се търсят начини за набавяне на допълнителни средства за сектора. Пламен Орешарски е обещал лечебните заведения да получат 27 млн. лева още до края на годината за 100% покриване на извършената от тях дейност през септември.

Лекарите са поискали още бюджетът на касата да може да бъде актуализиран в средата на годината, както и да се отблокират до 5% от резерва в случай на нужда, допълва изданието.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg