Здравето от А до Я - Рак
Целина, магданоз и домати срещу ракhealth.bg 2010-03-25
![]() Ако редовно включвате в менюто си целина, магданоз, червено вино и домати, може да снижите риска от възникване на рак на кръвта, смятат холандски учени. Полезните свойства на тези продукти се крият в съдържащия се в тях флавоноид апигенин. Флавоноидите са природни антиоксиданти, които присъстват в пресните плодове и зеленчуци. Изследователите открили, че апигенинът е способен да спре разрастването на раковите клетки и дори да ги унищожи. Учените обаче предупреждават, че употребата на апигенин трябва да се избягва, ако на пациента вече е поставена диагноза левкемия и се лекува с химиотерапия. Предишни изследвания установиха, че редовната употреба на пресни плодове и зеленчуци, съдържащи апигенин, предпазва жените от рак на яйчниците. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |