Здравето от А до Я - Рак
Плодовете и зеленчуците имат скромен ефект върху риска от ракhealth.bg 2010-04-07
![]() Проучването, публикувано в Journal of the National Cancer Institute, анализира данните от над 470 000 души от 10 европейски страни и разкрива, че растителните храни всъщност имат слабо влияние върху намаляването на риска от ракови заболявания. Специалистите открили, че хората, злоупотребяващи с алкохол, които консумират повече плодове и зеленчуци, имат по-малък риск, но само от тези видове рак, които се асоциират с тютюнопушенето и алкохола. Повишеният прием на плодове и зеленчуци по принцип се свързва с други здравословни навици, като ниска употреба на алкохол, по-голяма двигателна активност и др., което допринася за цялостното редуциране на риска от рак, допълват учените. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |