Здравето от А до Я - Чернодробни болести
Шоколадът има положителен ефект върху черния дробhealth.bg 2010-04-16
![]() Проучването е проведено с 21 пациенти в крайна фаза на чернодробно заболяване и доказва, че консумацията на черен шоколад след хранене не позволява повишаване на абноминалното кръвно налягане, което може да достигне критични нива при хората, страдащи от цироза на черния дроб. Според специалистите флавоноидите (антиоксиданти, които какаото съдържа), са причината този шоколад да е полезен за кръвното налягане, защото веществата помагат за успокояването и разширяването на мускулните клетки на кръвоносните съдове. Изследването разкрива потенциалните качества на шоколада при лечението на хронично болни пациенти с хипертония, допълват учените. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |