| Здравето от А до Я  - Хранене и  диети    Зехтинът потиска възпалителните процесиhealth.bg 2010-04-20  Испански учени са установили, че готвенето или прибавянето на зехтин към храната е ключов елемент в средиземноморската диета, който може да „изключва” активността на имунните клетки, като ги прави по-безопасни за организма. Резултатите от изследването, публикувано в BMC Genomics, показват, че фенолите в зехтина деактивират гените, свързани с възпаленията. Учените препоръчват консумацията на ненаситени мазнини (зехтин, олио от рапица) вместо наситените (масло, мас). Всяко олио обаче трябва да се приема с мярка, заради калоричността му. бутони за социални мрежи | Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |