Здравето от А до Я - ДНК
Открити са причинителите на непоносимостта към глутенhealth.bg 2010-07-22
![]() Това е автоимунно заболяване, което се характеризира с непоносимост към глутен (протеин в житото, ръжта, ечемика и др.) и води до различни здравословни проблеми в следствие от увреждането на чревния тракт. Новите изследвания показват защо този протеин може да бъде токсичен за хората с цьолиакия. Проведените тестове с 200 души, които консумирали различни вариации на продукти с глутен, установили, че 90 от 2700-те протеинови фрагменти се третират като опасно токсични от организма. Учените са открили три от тях, които са особено вредни и са отговорни за агресивната реакция на имунната система към глутена. Специалистите се надяват, че откритието ще доведе до разработването на ефективни методи за лечение на заболяването. Австралийска биотехнологична компания вече е създала инжекция, която прави алергичните хора по-малко чувствителни към глутен. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |