Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови
Защо цвеклото е полезно?health.bg 2010-07-26
Червеният зеленчук е богат източник на фолиева киселина, което е важно за нормалния растеж на тъканите. Според специалистите цвеклото може да замести почти всички зеленчуци, тъй като съдържа много въглехидрати, белтъчини, важни минерали, както и витамини - А, В6 и С. Резултатите от изследванията още показват, че фолиевата киселина предпазва от високо кръвно налягане, алцхаймер и деменция. Предишни проучвания разкриват, че сокът от цвекло съдържа нитрат, който драстично намалява кръвното и риска за сърцето. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |