Статии
Сега е ред на потребителите да следят какво ядатПетър Галев 2010-07-27
![]() Не че ще спре производството на кренвирши от косми, кожи, мас и жили, нито на мляко от палмово масло и нишесте, но идеята е поне да знаем какво купуваме. И когато вземем продукт, на който пише „сирене”, ще дадем някой лев отгоре, но с надеждата, че на масата слагаме традиционната храна от истинско мляко и специална закваска. Сега обаче е важно и ние като потребители да проявим заинтересованост и хъс в защита на самите себе си. Защото от това, което слагаме в устата си и в устата на децата, до голяма степен зависи какво ще стане със здравето ни. Затова трябва да знаем новите правила за обозначаване на млечните и месните продукти, да сигнализираме при установени нарушения и постоянно да се интересуваме какво ни продават. Дайте си сметка, че няма как да разчитаме само на шепа контрольори, които ще следят заложените стандарти. Освен това е крайно време и в заведенията да не се свеним да питаме с какви продукти са приготвени баничките, кебапчетата, пиците и сандвичите. Да не забравяме, че те на практика осигуряват значителна част от дневното изхранване, особено на младите и активните хора. Поради това не подминавайте с махване на ръка очевидно лъжливия етикет „баничка със сирене и масло”, когато и от самолет се вижда и усеща, че тя съдържа фуражна пшеница, следи от стара извара и неясна, но обилна мазнина. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |