Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови
Мастните киселини омега-3 не влияят на риска за сърцето?health.bg 2010-08-31
![]() Изследване, публикувано в New England Journal of Medicine и проведено с 4837 пациенти, прекарали инфаркт, показва, че обогатяването на диетата с допълнителни количества омега-3 мастни киселини не променя шансовете за повторен сърдечен инцидент. Консумацията на малки дози мастни киселини заедно със съответните лекарства не е намалила забележимо риска от повторен инфаркт или други сърдечно-съдови болести при наблюдаваните пациенти. Участниците в проучването са били на възраст между 60 и 80 години и са били претърпели инфаркт преди около четири години. Специалистите обаче отбелязват, че тестовете са правени с хора, които използват медикаменти за контрол на кръвното и холестерола, което означава, че консумацията на обогатен с мастни киселини маргарин или капсули може да не е показала своя потенциал, тъй като пациентите вече са били с понижен риск. Омега-3 капсулите с рибено масло често се предписват за намаляване на триглицеридите - мазнини, движещи се с кръвта, които могат да причинят запушването на артерии. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |