Здравето от А до Я - Рак
Може ли консумацията на зеленчуци да намали риска от белодробен рак?health.bg 2010-08-31
![]() Всеки допълнителен вид плод или зеленчук понижава риска от заболяването с още 4%. Листните, кореноплодните зеленчуци, разновидностите на зелето, гъбите, чесънът и лукът са сред полезните природни продукти. Плодовете от своя страна могат да бъдат пресни, сушени или консервиране. Плодовете и зеленчуците съдържат голям брой полезни вещества, които могат да предпазват от различни заболявания и понеже учените все още не са съвсем наясно за необходимите количества и видове, те препоръчват да се консумира възможно най-разнообразни растителни продукти. Специалистите обаче предупреждават, че на пушачите не им е позволено да запалят цигара, само защото са хапнали салата на обяд. Данните от изследването доказват връзката между зеленчуците и риска от рак, но не означава, че определен хранителен режим може да предпазва напълно от болестта. Най-сигурният начин за превенция на рака на белия дроб е отказът от тютюнопушенето, допълват експерти. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |