Любопитно
За бурканите и хората
Петър Галев
16-09-2010
![]() След това покрай бурните обществени промени бурканите в мазето на градския човек станаха нещо като белег за еснафщина и простотия. При целогодишното изобилие на всякакви стоки в съседния супермаркет трупането на зимнина загуби логичното си обяснение. Освен това стана и икономически неизгодно. Една домашна консерва често се оказваше по-скъпа от промишлената си посестрима. Но някак неусетно дойде ред на нова бурканна вълна. Този път тя е предизвикана от модерния повик за хранене с продукти, максимално близки до природата и по възможност без многобройните Е-та, които се блещят от всеки етикет. Оказва се, че ако искаш лютеница, която да съдържа само домати, чушки, естествени подправки и олио, ще трябва сам да си я направиш. Иначе ще трябва да намажеш на филията на детето освен червеникавата паста и 7–8 химикала. Затова сме в очакване на следващия етап от развитието ни. Производителите да осъзнаят желанието ни за връщане към природните корени на храненето и да направят такива „зимнини”, които отново да ни откажат да затваряме буркани. Не че чушките и доматите от пазара не са тъпкани с изкуствени торове, но поне върху тях да не слагат сгъстители, ароматизатори, овкусители, стабилизатори и какво ли още не. Колбасарите вече се усетиха и започнаха да се връщат към месото. Дано и „консерваторите” да върнат зарзавата в бурканите от супермаркета! бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |