Антиейджинг - Храненето
Проф. Б. Попов: Страхът от консервантите е неоправданГалина Спасова 2010-09-29
![]() Кои консерванти се използват най-често? Например млечната киселина се използва в маргарините, сорбиновата киселина при производството на сирена, бензоената киселина – при безалкохолните напитки, сокове, нектари, конфитюри. Серен двуокис се употребява при производството на бира, бяло вино. Нитрити и нитрати - при колбаси и месни изделия. Антиоксиданти също се използват в качеството на консерванти, защото забавят окислителното разграждане – и това са най-често витамини . Напр. витамин С и витамин А се използват като консерванти. Витамин А удължава трайността на растителните мазнини. Витамин С е под номер Е 300, витамин А - Е 306. Всеки метод за консервиране в различна степен намалява биологичната хранителна стойност на продуктите. Затова по принцип диетолозите препоръчват пресните плодове, зеленчуци, риба, месо, подчерта проф. Попов. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |