Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови
Червеният лук и ползите му за сърцетоhealth.bg 2010-10-07
![]() Учени обаче твърдят, че зеленчукът в червено-лилав цвят може да помогне за предотвратяване на сърдечни болести. Те са открили, че лукът - често използван в средиземноморската и индийската кухня, помага за премахването на лошия холестерол от организма, който може да причини инфаркт и инсулт. В същото време червеният лук запазва добрия холестерол, който помага за предпазване от сърдечни заболявания. Резултатите от експеримент с хамстери, които били подложени на високохолестеролна диета в комбинация с червен лук, показват, че след осем седмици нивата на лошия холестерол спаднали средно с 20 на сто. Изследването подкрепя твърдението, че редовната консумация на лук намалява риска от коронарна болест на сърцето. Въпреки че в Европа белите сортове са по-популярни, червените се използват в Индия, Средиземноморието и Близкия изток. Те са много по-сладки от белите разновидности и често се използват сурови в салатите. Лукът отдавна е известен с ползите си за здравето, включително за предотвратяване на рак, сърдечни заболявания и кашлица. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |