За здравословното хранене  - отвъд заклинанията
	health.bg 2009-04-13 01:00:00
    
		
	    		    	Здравословното хранене е топ тема в развитите страни поне 2 десетилетия.  За това време са създадени и устойчиви стереотипи, своеобразни "мантри" за това кое е полезно и кое - не. Последните изследвания обаче карат специалистите по здравословен начин на живот и процесите на стареене да преосмислят много от досегашните аксиоми в тази сфера. Аксиома 1. От въглехидратите се пълнее. Премахването на въглехидратите ...
	
    Виж целия текст
 
				
				
		
		
			                
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           01-07-2013
            
            
            В зехтина има много антиоксиданти.
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           01-07-2013
            
            
            Резултати от изследване показали, че честото хранене, дори и в малки количества, не е добре за фигурата.
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           01-07-2013
            
            
            Най-често хората поддържат добра форма заради любимия човек.
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           28-06-2013
            
            
            Рафинираните въглехидрати задействат центрове на удоволствието в мозъка.
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           28-06-2013
            
            
            Ограничаването на калориите води до отслабване и подобряване на кръвните показатели...
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           27-06-2013
            
            
            Специалистът по хранене и диететика проф. Божидар Попов издаде нова книга 
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           25-06-2013
            
            
            Проблемът е не във вида на месото, а в калориите, твърди проф. Божидар Попов
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           24-06-2013
            
            
            Постоянната тъмнина или постоянната светлина влошава състоянието им.
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           17-06-2013
            
            
            Когато не е хапнал сутринта, човек трудно се концентрира.
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           13-06-2013
            
            
            Интервю с д-р Нестор Мерджанов, гастроентеролог в МБАЛ „Св. Анна” – Варна.
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           11-06-2013
            
            
            От ключово значение е храненето.
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           11-06-2013
            
            
            Клиничните изпитания стартират още тази година.
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           11-06-2013
            
            
            Чрез благотворителна инициатива младите кандидат-лекари убедиха 33-годишната жена да се подложи на животоспасяващата терапия
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           06-06-2013
            
            
            Сандвичите с кашкавал или шунка са начело в списъка с неизменния избор за обяд. 
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           05-06-2013
            
            
            Причината е еволюционна...
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           04-06-2013
            
            
            Ползата от изключването на месото от менюто е по-голяма за мъжете.
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           04-06-2013
            
            
            В стомашно-чревния тракт на човека съжителстват над 400 вида най-разнообразни микроорганизми. 
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           03-06-2013
            
            
            Проучването е направено сред 3700 работещи.
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           03-06-2013
            
            
            То представлява комбинация от четири „суперхрани”.
            
            
         
                            
                
                
                        
                
                
                
                
  
            
        	        	
                        
            
            
           31-05-2013
            
            
            Консумацията на риба, горски плодове и дивеч е полезно за сърцето.