Антиейджинг - Храненето
По-малко калории, по-дълъг животhealth.bg 2010-01-07
![]() Екип от университета в Алабама /САЩ/ провел проучване на механизмите, по които понижената калорийна стойност и особено намаленото потребление на глюкоза продължава живота на клетките. Резултатите, публикувани във FASEB Journal, може да доведат до разработването на нови препарати и методи на лечение, забавящи стареенето и предотвратяващи появата на рак, както и на други болести, съпътстващи напредването на възрастта. В рамките на експеримента била проследена генната активност на клетките. Пониженото ниво на глюкозата повишило активността на гена, от който зависи теломеразата /фермент, оказващ влияние върху продължителността на живота/, и понижила активността на гена р16, забавящ ръста. Причината за този ефект била свързана не с генни мутации, а непосредствено с начина на хранене на клетките, подчертават изследователите. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |