Здравето от А до Я - Хранене и диети
Генномодифицираните храни са риск за бъбреците и черния дробhealth.bg 2010-01-21
Френски учени установили въз основа на тази информация, че генномодифицираните храни могат да повишат риска от увреждане на бъбреците и черния дроб, като са открили признаци на токсичност, която може да предизвика дългосрочни негативни последици за здравето. Изследването, публикувано в International Journal of Microbiology, анализира информацията от проведени експерименти с лабораторни мишки, които са хранени с три сорта генномодифицирана царевица (широко разпространени в Америка, само един вид се произвежда в Европа, предимно в Испания). Резултатите показват увреждане на органите само след три месеца и необичайни хормонални нива, а женските гризачи имали висока кръвна захар и повишени количества на мастни вещества. Заключението на специалистите е, че генномодифицираните храни са новост вменюто на хората (или животните) и затова последиците за здравето са неизвестни, особено в дългосрочен план. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |