Здравето от А до Я - Рак
Храненето като превенция срещу рака
health.bg
09-02-2010
![]() Рискът от раково заболяване може значително да бъде намален при промяна в храненето. Смята се, че средно при 32-35% от случаите на рак може да се постигне превенция чрез храненето, като този ефект варира от 10% за рака на белия дроб, 50% за рака на гърдата, до 75% за рак на дебелото черво и на стомаха. На базата на получените досега резултати за връзката между храненето и риска от рак д-р Стефка Петрова, национален консултант по хранене и диететика, директор на НЦООЗ, отправя основни препоръки за хранене: 1. Поддържане на здравословно тегло (индекс на телесна маса 18-24.9 кг/м2 при възрастни), избягване увеличаване на теглото в зряла възраст с повече от 5 кг; бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |