Здравето от А до Я - Инсулт
Натуралният шоколад намалява риска от инсулт?health.bg 2010-02-12
![]() Канадски учени анализирали резултатите от три проучвания върху връзката между шоколада и инсултите, съобщава Health Day. Второто проучване установило, че хората, които ядат по 50 гр. шоколад веднъж седмично, са с 46% по-малък риск да починат вследствие на инсулт. Шоколадът е богат на антиоксиданти (флавоноиди), които имат защитни свойства срещу инсулт, но има различни видове, някои от които са богати на наситени мазнини и повишават нивата на лошия холестерол. Специалистите обаче не могат да подкрепят консумацията на шоколад като превантивна мярка срещу инсулт, тъй като няма достатъчно доказателства в подкрепа на тази теория. Според тях умерената употреба на натурален шоколад не би навредила, но не трябва да се прекалява. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |