Антиейджинг - Храненето
Каква храна са ядките?
health.bg
16-02-2010
![]() Ядките съдържат белтъчини, фолиева киселина, ниацин, витамини А, С, Е и В групата, минерални вещества като цинк, селен, магнезий, фосфор, калий, калций, желязо... Ценните им вещества обезвреждат свободните радикали, ускоряващи процесите на стареене. Лешници Лешникът се препоръчва след тежки инфекциозни заболявания, бронхит, болки в ставите, хронична умора, нервно напрежение и венозно разширение. Бадемът изглажда бръчките поради голямото количество витамин Е, магнезият успокоява нервите, а калцият заздравява костите. Бадемите са полезни за мозъка и зрението, тъй като съдържат антиоксиданти, които пазят мозъчните клетки от разрушителните радикали. Фъстъците съдържат голямо количество мазнини, цинк, ниацин, магнезий. Цинкът укрепва имунната система, а ниацинът и магнезият успокояват нервите и прогонват стреса. Фъстъците се препоръчват при анемия, язва и артрит. Ядките намаляват холестерола и пазят сърцето, регулират кръвната захар, подобряват паметта, вниманието и слуха. Но люспите са силен алерген. Ядките са полезни при изтощение, големи физически и психически натоварвания. Помагат при сърдечни болести, заболявания на черния дроб, при жълтеница и повръщане. Шамфъстъкът е богат на фосфор, който укрепва зъбите и костите. Има и лутеин - антиоксидант, типичен за тъмните зеленолистни растения. Орехи бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |