Здравето от А до Я - Диабет
Боровинките помагат за контрола на кръвната захарhealth.bg 2010-02-18
![]() Ярко оцветените плодове (сини и червени боровинки, червено грозде, череши) съдържат антоциани (водоразтворими пигменти с цветови спектър червено-синьо-черно), за които се смята, че намаляват захарта в кръвта, подобряват инсулиновата чувствителност и понижават теглото. Японско проучване, публикувано в Journal of Nutrition, е проведено с генетично предразположени към диабет мишки, които са хранени с обогатена с боровинков екстракт храна. Резултатите били обещаващи – постигнато е активиране на протеин в мастните тъкани, мускулите и черния дроб, което е довело до подобряване на глюкозния контрол. Учените смятат, че откритието може да се прилага и при хора с повишен риск от диабет тип 2. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |