Антиейджинг - Храненето
И с антиоксидантите не бива да се прекаляваhealth.bg 2010-02-23
![]() Американски учени от университета в Канзас установили, че препоръчваните като полезни броколи, леща, боровинки и цитрусови плодове могат и да навредят, ако се консумират в прекомерни количества. Тези продукти са богати на антиоксиданти, а според учените, натрупването им в организма може да се отрази неблагоприятно. Кардиолозите направили проучване за подобряване снабдяването на мускулите с кислород по време на физическа активност, като използвали за целта антиоксиданти. Идеята била да се ускори възстановяването на пациенти след прекаран инфаркт. При тях е констатирано, че кръвта не циркулира правилно и често до мускулите не достига достатъчно кислород. Учените извършили тестове върху животни, давайки им различни дози антиоксиданти. Оказало се, че при тези, които поели повече от веществата, се появявали по-лесно умора и слабост. Все още не изучен напълно ефектът на антиоксидантите, но специалистите са категорични, че е погрешно да се приемат за стопроцентово полезни, независимо от консумираното количество.
бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |