Здравето от А до Я - Хранене и диети
Замразените зеленчуци по-полезни от пресните?health.bg 2010-03-05
![]() Британско проучване на Института за изследване на храните показва, че замразените зеленчуци често могат да съдържат повече полезни хранителни вещества, отколкото пресните. Със замразяването на зеленчуците в тях се запазват много важни за организма вещества. Хранителното съдържание на пресните зеленчуци започва да се изчерпва в момента, в който те бъдат откъснати. Установено е, че зеленият фасул бързо губи 45% от хранителните си вещества, броколито и карфиола - 25%, градинският грах до 15%, а морковите остават с 10% по-малко полезни вещества, пише още в.”Дейли Телеграф”. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |